Kontaktcentrum

Het bezinningscentrum van de abdij werd geopend in 1970 ‘ten dienste van het volk’. De naam ‘Kontaktcentrum’ geeft meteen de hoofdbedoeling weer: een plaats zijn waar mensen in contact kunnen komen met de abdijgemeenschap, met elkaar als gasten en ook met de Gastheer zelf, God.

Het ‘Kontaktcentrum’ wil een oase scheppen voor wie op zoek is naar stilte en rust, naar een plaats waar men weer tot zichzelf kan komen, waar men nieuwe kracht kan opdoen, waar men samen met anderen tot God mag bidden.

Twee gastenpaters zetten zich in om deze doelstelling mee te helpen waarmaken.


Het centrum heeft ruim dertig kamers ter beschikking, waarvan negen tweepersoonskamers. Er is ook het nodige sanitair met enkele moderne doucheruimtes voorzien. Naast de individuele kamers zijn er drie conferentiezalen (30, 20 en 15 pers.) voor ontvangst van groepen. In de recreatiezaal kan men gezellig samenzijn en genieten van het Postelse abdijbier. Er is ook een eigen kapel aan het bezinningshuis die gebruikt kan worden voor persoonlijk gebed of voor vieringen in groepsverband. Als gast in de abdij, wordt er van je verwacht dat je regelmatig deelneemt aan de gebedstijden met de abdijgemeenschap.


Zowel enkelingen als groepen die komen voor een tijd van bezinning en gebed zijn van harte welkom. In beide gevallen kan men een eigen opgesteld programma volgen met eigen begeleiding, of men kan een beroep doen op iemand van de abdijgemeenschap voor een conferentie of gesprek (via de gastenpater), of men kan aansluiten bij bezinningsinitiatieven die georganiseerd worden vanuit de directie van het bezinningscentrum.


Voor verdere informatie en aanvragen voor verblijf op het Kontaktcentrum kan men terecht bij: Pater Benny Berrens, gastenpater Norbertijnenabdij van Postel Abdijlaan 16 2400 Mol (Postel) gastenkwartier@abdijpostel.be


Agenda van het KC

       Het gastenkwartier van de abdij van Postel – Kontaktcentrum – staat open voor al wie, met respect voor onze Rooms-katholieke identiteit, op zoek is naar rust, stilte, geloofsverdieping, contact met andere gelovigen en/of zinzoekers.
Ook studenten kunnen er een plaats vinden om zich voor te bereiden op hun examens.
Men kan daarom steeds op individuele basis één of meerdere dagen verblijven op ons gastenkwartier. We verlangen wel van onze gasten dat men dagelijks aansluit bij één van de gebedsdiensten van de abdijgemeenschap.
Daarnaast organiseert het Kontaktcentrum ook allerlei retraites en geloofsdagen. Hieronder vindt u daarvan een kalender met de belangrijkste activiteiten.

 

  • zaterdag 15 september

         Geloofsdag – De 12 artikelen van het geloof
“Ik geloof in de verrijzenis van het lichaam;
het eeuwig leven. Amen. ”
begeleiding: Hgw. Heer Frederic Testaert O.Praem.         

 

  • 12 – 14 oktober

         Gezinsweekend

 

  • 26 – 30 november

         Retraite voor priesters en diakens
“In tijden van crisis baant God nieuwe wegen. ”
begeleiding: E.P. Marc De la Marche s.j.             

 

  • 22 – 25 december

         Kerstmis in de abdij
Samen met de abdijgemeenschap –  genietend van de rust , de stilte, de schoonheid van de liturgie, de pracht van het winterse landschap – toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus Christus.

Op uw aanvraag zijn bij de verantwoordelijken voor het KC folders van al deze activiteiten te verkrijgen.

br. Raf, p. Benny